Tips voor een geweldig prinsessenfeestje!

Je kleine prinses is jarig! Gefelciteerd! Nu wil ze natuurlijk een grandioos feest met al haar prinsessen vriendinnen. Het moet een spektakel worden waar een prinses trots op kan zijn. Zo’n feest begint natuurlijk al met een mooie uitnodiging. Wist je dat we bij Kaartje2Go een apart aanbod hebben voor mooie prinsessen uitnodigingen? Nee? Neem maar eens een kijkje dan.

prinsessenfeestje uitnodiging

De uitnodigingen verstuurd, nu de rest nog!

Naast de uitnodigingen versturen, moet er natuurlijk nog veel meer gebeuren. Weet je niet zo goed wat je wilt doen met je prinsessenfeestje? Wij zetten hier een paar ideetjes op een rijtje. Van leuke spelletjes, tot heerlijke hapjes, van deze ideeën krijg jij vast boordevol inspiratie. Zo fix jij in no-time dat feestje. Laat de prinsessen maar komen en het prinsessenbal beginnen!

What’s a princess without a crown?

Een echte prinses ziet er altijd tiptop uit. Daar hoort natuurlijk een prachtige kroon bij. Je kunt ieder meisje (en jongetje!) een mooi plastic kroontje uit de winkel geven, maar je kunt ze de kroontjes ook zelf laten maken. Zo heb je meteen een leuke activiteit voor ze én een souvenir om mee te nemen! Voor een zelfgemaakte kroon heb je niet veel nodig. Haal bij de hobbywinkel voldoende vellen stevig goudkleurig en zilverkleurig papier als basis voor de kronen. Haal wat extra vellen voor het geval een prinsesje per ongeluk haar kroontje verpest. Dan heb je gelukkig reserves! Zoek voor de basis van de kroon een mooi patroon uit. Dat kan je zelf maken, of er een op internet zoeken. Bij groothandels en hobbywinkels kun je plakjuwelen en dergelijke kopen om de kronen mee te versieren. Die hechten prima aan papier, maar voor de zekerheid kan je er altijd een beetje lijm op doen. Veertjes en andere accesoires die je makkelijk kunt plakken zijn ook altijd leuk. Haal genoeg in huis zodat niemand teleurgesteld kan worden. Zo hebben de prinsjes en prinsesjes in ieder geval genoeg keus om hun kroon supermooi te maken!

Kus de kikker!

Ken je het verhaal van de kikkerprins nog? De arme prins werd veranderd in een kikker, maar veranderde weer terug in een prins toen een echte prinses hem kuste. Daarna leefden ze nog lang en gelukkig. Dit verhaal is een leuk uitgangspunt voor een prikspelletje op een prinsessenfeestje. Hang een vel met een mooie kikker aan de muur en laat de prinsen en prinsessen geblindoekt kusjes op de kikker prikken.

prikspelletje prinsessenfeestje kikker

Een mooie kikker en mooie kusjes kun je hier downloaden. Gebruik washi tape zodat je het spelletje vaker kan spelen! Wie het dichtst in de buurt van de kikkermond komt kun je ook een klein prijsje geven, als kers op de taart.

Cupcakes versieren

Een klassieker die het altijd goed blijft doen en waar veel volwassenen warme herinneringen aan hebben, is het versieren van cupcakes of plakjes cake. Zorg voor lekkere basis cake en haal genoeg in huis om de cakes mee te versieren. Bijvoorbeeld slagroom, hagelslag, suikerhartjes, glittersuiker, parels en allerlei andere soorten strooisels. Hartstikke leuk is het ook om van tevoren verschillende (Disney) prinsessen niet al te groot uit te printen, de onderkant (hun rokken) af te knippen, en de prinsessen te bevestigen op sateprikkers. De prinsessen kunnen dan in de cupcakes gestoken worden en de cupcake wordt zo de jurk van de prinses!

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart