Leuke ideeen voor een dinofeestje!

Dinosaurussen zijn hartstikke cool. Punt. Al zijn ze al megalang uitgestorven, de dieren blijven jong en oud fascineren. Niet zo gek, natuurlijk, dino’s zijn ook enorm interessant. Zo veel verschillende soorten, met allemaal hun eigen krachten en zwakheden. Is jouw zoon of dochter nu ook helemaal gek van dino’s? Dan is het misschien heel leuk om een verjaardagsfeestje met dino thema te organiseren. Hartstikke leuk voor zowel jongens als meisjes, en lekker spannend ook. Zit je nu als ouder met je handen in het haar met wat je in vredesnaam met alle kinderen kunt gaan doen? Geen zorgen, daar hebben wij wel een aantal ideeën over. Lees dus maar gauw even mee, en dan heb jij binnen no-time genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Dan wordt het dinofeestje voor je kind echt het coolste feest ooit. Zullen we maar beginnen? Voor een leuke bijpassende uitnodiging, kunt u natuurlijk ook bij Kaartje2Go terecht. We hebben er genoeg met dino thema!

Botten opgraven

Dinosaurussen zijn al heel lang uitgestorven, dat weet iedereen. Nog steeds worden er echter botten en fossielen gevonden uit de tijd van de dinosaurussen. Organiseer een echte bot opgraving voor je dinofeestje en ga met alle kinderen op zoek naar dinosaurusbotten. Hoe? Dat kun je op verschillende manieren aanpakken. Allereerst heb je een groot krat of een zandbak nodig om de botten in te verstoppen. De botjes kunnen kippenbotjes zijn, maar bijvoorbeeld ook de botten van een dino uit een speelgoedpakket. Met de botten van zo’n speelgoedpakket kun je later de dinosaurus ook nog eens in elkaar bouwen en wat meer over de soort vertellen. Met echte botten kan het spel geloofwaardiger voor kinderen worden, waarbij ze het idee hebben dat ze ‘echte’ dinobotten aan het opgraven zijn. Ook kun je proberen de botten zelf met gips te maken. Dan kunnen ze natuurlijk zo groot worden als je wilt! Naast de botten verstop je ook andere spulletjes in het zand. Oude munten bijvoorbeeld, of andere ‘oude’ voorwerpen. Wie de meeste dino botten weet op te graven zou je een prijs kunnen geven. Zoals bijvoorbeeld een coole button, een medaille, of een verrekijker.

dinofeestje

Filmpje kijken

Een makkelijke manier om iedereen te vermaken is om na misschien een enkel spelletje een leuke film over dinosaurussen op te zetten. Voor de kleintjes is Platvoet of The Good Dinosaur misschien wel leuk, en voor de wat oudere kinderen is Jurassic Park vast en zeker heel spannend. Zorg dat de kinderen lekker wat te snacken hebben, en je hoeft vrij weinig te doen om iedereen te vermaken.

Zoek de dinosaurus!

Een ander leuk spel is om met alle kinderen te gaan zoeken naar dino’s. Print enkele dinosaurussen van verschillende soorten twee keer uit, plak deze dino’s op wat stevig karton en knip of snij ze uit. Deze uitgeknipte dino’s plak je vervolgens vast aan een stokje en verstop je tussen het groen in een tuin of park. Maak kaartjes of vellen papier met beschrijvingen van de dino’s. Zorg ervoor dat er ook wat uiterlijke kenmerken op de kaartjes staan, maar maak het niet te makkelijk. Verdeel de kinderen in twee groepjes en laat ze op zoek gaan naar dinosaurussen. Wanneer ze er eentje gevonden hebben, moeten ze proberen aan de hand van de beschrijvingen te ontdekken wat voor dino ze hebben gevonden. Het groepje dat uiteindelijk de meeste dino’s vindt en ze ook nog eens goed matcht, wint een prijs. Aan dit spel kun je een tijdslimiet verbinden, maar het hoeft natuurlijk niet.

dinofeestje

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart