De meest unieke save the date kaart en tekst

Save the date kaarten

Jullie gaan trouwen! Namens het hele team van kaartjes2go van harte gefeliciteerd! De komende tijd wordt een mooie, leuke en spannende periode: locatie bedenken, trouwpak en trouwjurk uitzoeken en natuurlijk de gastenlijst samenstellen en de gasten uitnodigingen voor jullie bijzondere dag! Naast een officiële uitnodiging is het tegenwoordig steeds populairder geworden dat de toekomstige bruidsparen hun gasten een save the date kaart sturen. En waarom zou je dat niet doen? Dit is een mooi en terecht excuus voor een extra kaart!

Voorbeeld save the date kaart dag-gasten

Save the date kaart betekenis

Save the date kaarten versturen is een Amerikaans gebruik dat sinds enkele jaren is overgewaaid naar Nederland. Letterlijk vertaald betekent save the date: bewaar of reserveer deze datum. Een save the date kaart versturen is een hele leuke en originele manier om jullie gasten alvast op de hoogte te stellen van jullie trouwdatum. Zeker wanneer jullie gaan trouwen in een vakantieperiode, is het handig als de gasten hier al een ruime tijd van tevoren rekening mee kunnen houden.

Waarom een save the date uitnodigingskaart sturen?

De belangrijkste reden is natuurlijk dat jullie de gasten alvast op de hoogte stellen van jullie datum zodat ze die met grote letters kunnen vastleggen in hun agenda. Maar daarnaast is het ook ontzettend leuk om een extra kaart te sturen. Zo komen jullie en de gasten al een beetje in de stemming. Tevens is het een unieke manier om alvast een heel klein tipje van de sluier te lichten. Zo kun je de stijl van de save the date kaart al overheen laten komen met de stijl van jullie bruiloft. Of jullie nu gaan voor een klassieke, stijlvolle of casual bruiloft: bij kaartje2go hebben we de meeste geschikte kaarten waaruit jullie kunnen kiezen!

In een paar eenvoudige stappen de meest originele save the date kaart

Een bijzondere en unieke save the date kaart versturen kan heel eenvoudig en goedkoop op kaartje2go.nl. Als je op de website van kaartje2go naar ‘uitnodigingen’ gaat kun je vervolgens kiezen voor de categorie ‘bruiloft’. Hierna kies je voor ‘save the date kaarten’ en kunnen jullie starten met de aanmaak van jullie kaart. 1. Kies één van de speciaal ontworpen kaarten of upload een eigen foto. 2. Kies een kaart (enkel of dubbel). 3. Ontwerp en personaliseer jullie save the date kaart met een leuke tekst en foto’s. 4. Kies een formaat van jullie kaart. 5. Bepaal hoe je de kaarten wilt versturen.

Bij kaartje2go kun je zelfs een extra afbeelding aan de achterkant van je uitnodiging zetten om jullie save the date kaart nog unieker te maken! Geen inspiratie voor een leuke tekst? Geen nood, we geven jullie bij deze stap een aantal leuke en originele voorzetjes waaruit jullie kunnen kiezen!

TIP: als jullie een account aanmaken kunnen jullie al meteen profiteren van onze klantenkorting van maar liefst 20%!

Save the date tekst

In principe zijn is het ontwerp van de save the date kaart helemaal aan jullie, het is tenslotte jullie bruiloft. Zijn jullie toch benieuwd naar de algemene richtlijnen van een save the date kaart zoals de tekst en tijd van versturen? Lees dan hieronder onze tips!

Tips voor het ontwerp van de kaart

1. Zorg ervoor dat de datum van jullie huwelijk voor 100% vastligt. 2. Een leuke foto zegt meer dan 100 woorden. 3. Laat de stijl van jullie bruiloft doorklinken in de kaart bijvoorbeeld klassiek, vintage of casual. 4. Zet de trouwdatum meteen op de voorkant.

De foto op jullie kaart kan een luchtige en zijn, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om een foto te gebruiken van een fotoshoot. Een extra fotoshoot zorgt natuurlijk voor nog meer voorpret! Naast een foto van jullie zelf kunnen jullie er ook voor kiezen om een foto van de plek van het huwelijksaanzoek te pakken, foto van de verlovingsring of maak het spannend door een kleine glimp te laten zien van jullie locatie (zoals op ons voorbeeld).

Tips voor save the date tekst

1. De trouwlocatie wordt doorgaans NIET vermeld op de save the date kaart. 2. Het programma van jullie trouwdag laten jullie nog even achterwege, dat is nog een verrassing. 3. Vermeld altijd dat de officiële uitnodiging van jullie trouwdag nog volgt. 4. Check goed of de datum die jullie vermelden klopt, jullie kunnen de dag van de week er ook bij vermelden. 5. Op de save the date kan aangegeven worden of de persoon een dag- of avond-gast is.

Het is niet nodig om tijdstippen of enige andere uitleg op de kaart te zetten, het belangrijkste is de datum van jullie huwelijk en uiteraard jullie namen. Jullie kunnen de save the date kaart 4 tot 8 maanden voor de heuglijke dag versturen!

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart