Tips voor een bijzonder paasontbijt

Over een paar weken is het Pasen! Dat betekent weer lekker genieten van heerlijk eten. En wat is beter dan de dag beginnen met een bijzonder lekker paasontbijt? In deze blog geven we je tips om het dit jaar weer nét iets anders aan te pakken. Je maakt Pasen al helemaal bijzonder als je jouw familie en/of vrienden een paar weken van tevoren al in de juiste stemming laat komen door ze uit te nodigen voor jouw lekkere paasontbijt! Bij Kaartje2go hebben we hele leuke uitnodigingen voor je klaarliggen!

Vrolijk Pasen

Tip 1: Bak zelf het brood

Je kent vast wel die overheerlijke geur die je met diepe teugen inademt als je langs de bakkerij loopt. Bijna niets is zo lekker als de geur van versgebakken brood. Het ruikt niet alleen heerlijk, iedereen zal de geur meteen verbinden aan het gevoel van gezelligheid en samenhorigheid. En laat dat nu net iets zijn wat je wilt tijdens je paasontbijt. Om lekker brood te maken hoef je niet persé een broodbakmachine te hebben. Met een oven en een cakeblik kom je al heel ver! Tegenwoordig zijn in alle supermarkten kant-en-klare broodmixen te verkrijgen. Kwestie van verpakking lezen en je oven aanzetten.

paasontbijt

Tip 2: Eitjes horen erbij!

Pasen gaat altijd om eitjes en gelukkig vindt bijna iedereen een eitje lekker! Je kunt heel gemakkelijk een eiersalade maken met een aantal hardgekookte eitjes, wat mayonaise, mosterd, ui en bieslook. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een eitje koken. Wat erg leuk is voor de kinderen: laat ze hun eitjes (en die van anderen) beschilderen! Daar zijn ze vast wel eventjes zoet mee!

paasontbijt

Tip 3: Paaseieren zoeken

Is het bij jullie ook een traditie om paaseieren te zoeken? Als dat niet zo is dan is het ontzettend leuk om hiermee te beginnen. Ook al zijn de kinderen misschien iets te oud, het blijft altijd leuk om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Het is trouwen niet alleen leuk voor de mensen die moeten zoeken, diegene die ze verstopt heeft al erg veel voorpret. Hoe ouder de zoekers zijn, hoe moeilijker je het kunt maken! Breng ook wat spanning in het zoeken. Diegene die het eerst al zijn of haar paaseitjes weet te vinden krijgt een prijs!

paasontbijt

Tip 4: Versgeperste jus d’orange of een gezonde smoothie

Elke Nederlander kan genieten van een glas versgeperste jus d’orange. Dat mag daarom ook niet ontbreken bij een goed paasontbijt. Heb je een blender? Waarom maak je niet andere overheerlijke vruchtensappen met een beetje yoghurt? Binnen een handomdraai heb je gezonde smoothies op tafel gezet. Denk bijvoorbeeld aan een sapje van aardbeien, blauwe bessen, banaan en een beetje yoghurt!

Tip 5: Croissantjes met roomboter in stijl

Met Pasen mag je best wat extra’s zoals croissantjes met echte roomboter. In veel supermarkten heb je rond Pasen ontzettend leuke roombotertjes die in de vorm zijn van bijvoorbeeld een kip, lammetje of paashaas.

Tip 6: Zelf suikerbrood of krentenbollen maken

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf suikerbrood of krentenbollen kunt maken? Google maar eens op ‘gezonde krentenbollen’ en je zult al snel de meest lekkere en vooral ook gemakkelijke recepten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van krentenbollen gemaakt van havermout? Voedzaam en gezond!

Tip 7: Stuur een uitnodiging voor het paasontbijt

We gaven het al even aan: je maakt het paasontbijt nog meer speciaal als je iedereen een officiële uitnodiging stuurt. In de blog kon je al een aantal uitnodigingen zien die je kunt bestellen bij Kaartje2go. We hebben niet alleen leuke uitnodigingen voor het paasontbijt, maar ook voor je paasbrunch of paasweekend. Verras je lieve familie met een kaartje en maak ze alvast lekker voor je paasontbijt!

Uitnodiging paasontbijt

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart