7 tips voor tuinfeest die je nooit zal vergeten!

De zomer komt steeds dichterbij en hoewel we vorige week nog last hadden van nachtvorst, moet het toch een keer mooi weer worden! Houd de moed dus hoog en blijf niet binnen! Als de temperaturen straks gaan stijgen, zal het vanzelf bij iedereen gaan kriebelen. Ben jij de eerste die een tuinfeest geeft? De organisatie wordt een stuk makkelijker met onze tips voor tuinfeest! En natuurlijk kan een geweldige tuinfeest uitnodiging van Kaartje2go niet ontbreken!

tips voor tuinfeest

Tip 1: Bedenk een thema!

Je hoeft niet zo ver te gaan dat mensen verkleed moeten komen (wat stiekem ook wel leuk is), maar een leuk (kleur)thema is altijd goed. Een thema is namelijk voor jou zelf ontzettend handig. Kies bijvoorbeeld voor bepaalde kleuren of een bepaalde sfeer. Deze kleuren en sfeer kun je vervolgens terug laten komen op je tuinfeest uitnodiging en in je aankleding. Hoef je daar ook niet meer over na te denken! Leuke thema’s kunnen zijn: knalroze, stralend wit, tropisch (zie ons onderstaand voorbeeld voor een gave uitnodiging) of 1001 nachten (leuke aankleding zijn bijvoorbeeld Marokkaanse lampen).

tips voor tuinfeest

Tip 2: Zomerse aankleding

Dit is één van de belangrijkste tips voor tuinfeest: zorg voor een feestelijke aankleding! Een goede aankleding kan namelijk echt je tuinfeest maken. Leuke voorbeelden van zomerse versiering:

 • lampionnen in de bomen;
 • fakkels in het gras of zand;
 • lampjes in de bomen;
 • een picknick plekje met kussens op het gras;
 • veel bloemen en kleur;
 • genoeg tafels en stoelen.

Tip 3: Maak een tafel met hapjes en drankjes

Je kunt op elke tafel wat schaaltjes met borrelhapjes zetten en daarnaast richt je één tafel in waar alle party snacks en drankjes te vinden zijn. Op die manier creëer je meteen een leuke ‘hangplek’ voor je gasten. Deze tafel kun je helemaal ‘afstylen’ met een mooi kleed, wat bloemen, kaarsen en slingers. Zet de tafel vervolgens op een goede zichtbare plek, want dankzij jouw versiering is het een prachtige eyecather!

tips voor tuinfeest

Tip 4: Zorg voor veel ijs

Een koelkast in de tuin ziet er niet echt feestelijk uit. Maar lauwe drankjes kan ook een behoorlijke domper zijn. Oplossing: zorg voor heel veel ijs! Regel daarnaast grote bakken waar je de drankjes met het ijs in kunt leggen. Verfrissende drankjes gegarandeerd!

tips voor tuinfeest

Tip 5: Maak een zomerse playlist

Niets is zo heerlijk als een tuinfeest die wordt ondersteund door heerlijke zomerse muziek. Maak daarom zelf een goede playlist vol vrolijke en zomerse deuntjes en wie weet: misschien gaan de voetjes nog wel van de vloer!

tips voor tuinfeest

Tip 6: Maak een plan B

In Nederland weet je nooit 100% zeker dat het weer ook mooi en vooral droog blijft. Zorg daarom dat je een plan B hebt zodat je feestje niet letterlijk in het water valt. Huur bijvoorbeeld een partytent of grote parasols. Verwacht je dat het gaat afkoelen? Regel dan dekentjes en vuurkorven.

Tip 7: Maak een toffe en zomerse tuinfeest uitnodiging

Zonder een gave uitnodiging om je gasten op de hoogte te stellen van je feest heb je natuurlijk niets aan onze tips voor tuinfeest. Ben daarom uniek en stuur een leuke uitnodiging! In deze blog heb je al een aantal geweldige uitnodigingen van Kaartje2go kunnen zien, maar we hebben meer uitnodigingen tuinfeest!

tips voor tuinfeest

Tips voor tuinfeest en barbecue

Wil je van je tuinfeest ook een barbecue maken? Bekijk dan hier wat leuke barbecue uitnodigingen!

De voordelen

 • Unieke collectie uitnodigingen
 • Je eigen originele fotokaarten
 • Zeer voordelig
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
 • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart