Pasen vier je met een mooie kaart van Kaartje2Go!

Het is eindelijk weer officeel lente! Dat betekent dat Pasen ook weer in het verschiet ligt. Heerlijk eieren eten en met het hele gezin paaseieren schilderen en chocolade paaseitjes zoeken. Soms zijn de eitjes zelfs zo goed verstopt dat je er in de winter weer een paar tegenkomt! Vier pasen met je familie en vrienden en laat aan iedereen weten dat je aan ze denkt met een vrolijke paaskaart!

Pasen, wat is dat nou eigenlijk?

Tegenwoordig is Pasen groots en fantastisch en genieten we vooral van veel lekker eten tijdens het feest. Maar waar komt het eigenlijk allemaal vandaan? Al heel lang staat het ei symbool voor opstanding, vruchtbaarheid en nieuw leven. Oude culturen zoals de Germanen en de Romeinen hadden zelfs al een vorm van pasen.  Vanuit de christelijke traditie echter vieren we met Pasen dat Jezus op Paaszondag is opgestaan uit de dood. De periode tussen Goede Vrijdag en Paaszondag is in de christelijke traditie een tijd om te vasten. Veertig dagen om precies te zijn. Men werd in die vastentijd al sinds de Middeleeuwen opgedragen zich te onthouden van vlees- en zuivelproducten en later kwam daar ook chocola bij. Paaszondag is de afsluiting van die lange tijd van vasten, en dus reden voor een feestje en lekker eten! Een beetje kort door de bocht, maar wel leuk om even weer herinnerd te worden aan de oorsprong van Pasen.

Tijd voor een mooie paaskaart!

Nu je weer wat beter de achtergrond van Pasen weet, of misschien wist je die al wel, is het tijd om eens een mooie paaskaart uit te zoeken. Er is van alles mogelijk, op wat voor manier je Pasen ook wilt vieren. Ben je gelovig en wil je graag je geloof en de wederopstanding van Jezus vieren? Dan is een kaart met een mooie spreuk of een mooi stuk tekst uit de Bijbel heel geschikt. We hebben verschillende mooie religieuze paaskaarten, met een fijne frisse uitstraling voor je. De kaart kun je, net als al onze kaarten, nog helemaal naar eigen smaak aanpassen. Met een persoonlijke boodschap voor een vriend aan de binnenkant, bijvoorbeeld. pasen paaskaart worthy is the lamb

pasen paaskaart mijn verlosser leeft

Ben je niet gelovig en wil je toch graag je familie en vrienden een leuke kaart sturen? Dan hebben we hieronder een paar opties voor je. Je kunt zelf natuurlijk ook lekker gaan zoeken in ons grote assortiment aan kaarten. Hoe leuk is bijvoorbeeld deze vrolijke kaart met retro uitstraling met allemaal kuikens en kippen? Super schattig! Een feestje om naar te kijken en super om te krijgen.

pasen paaskaart retro kuikens en kippen

Of deze trendy kaart met schattige paashaaseieren? Je kan ze zelf inkleuren met je favoriete kleuren. Hartstikke leuk voor jong en oud! Wat voor kaart je ook kiest, maak er een mooie van met Kaartje2Go! En niet te veel eieren eten, he?

pasen paaskaart inkleuren paashaaseieren

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart