High tea organiseren thuis met tips en unieke uitnodiging

Samen met je vriendinnen een high tea organiseren is altijd een leuk mini-feestje. High tea blijft populair en tegenwoordig zijn er steeds meer restaurants en eetcafés die een heerlijke high tea aanbieden. Het nadeel is alleen dat je al snel €30,- per persoon kwijt ben aan dit uitstapje. Als je bedenkt dat je dit prima zelf kunt regelen, is het natuurlijk zonde van je geld. Bijna elke vriendinnenkring bezit wel over een bak-koningin, een hartige hapjes specialist en een thee expert. Een goed en smakelijk feestje is dus zo geregeld! Als je daarbij nog onze tips leest, kun je binnen een korte tijd een heerlijke high tea organiseren! high tea organiseren

Tip 1: high tea organiseren begint met een uitnodiging

Een goede high tea organiseren begint met een uitnodiging. Niet alleen is het altijd leuk om een kaartje in je brievenbus te vinden dan alleen maar brieven van de belastingdienst, een uitnodiging is ook een perfect middel om alvast een beetje in de stemming te komen! Op Kaartje2go.nl vind je de meest leuke uitnodigingen in allerlei stijlen. We hebben schattige kaarten met roze en bloemen, maar ook strakke en wat stoerdere kaarten voor de dames die niet zo schattig zijn ;-). Onderstaand van beide een voorbeeld. high tea organiseren

high tea organiseren

Tip 2: Laat iedereen wat maken

Als je zelf voor alle hapjes moet zorgen kan het een dure, tijdrovende en misschien wel stressvolle aangelegenheid worden. Dat hoort natuurlijk niet bij een ontspannen high tea. Vraag daarom aan je vriendinnen of ieder iets meeneemt. Je kunt zelf een indeling maken van de hapjes zodat niet iedereen met hetzelfde komt aanzetten. Bij een high tea heb je zowel zoete als hartige hapjes. Vraag dus aan je bak-vriendin of ze de muffins of scones maakt. Een vriendin die bekend staat om haar goede borrelhapjes kun je vragen iets hartigs te maken en de vriendin die nooit kookt kan de sandwiches op zich nemen.

Tip 3: Aankleding en servies

Een feestje is niet compleet zonder een mooie aankleding en (in het geval van high tea) een mooi servies. Een vrolijk servies met veel kleurtjes kan je high tea net wat extra’s geven. Is er geen kleur in je servies te bekennen? Er is vast wel iemand in je omgeving die je verder kan helpen!

Tip 4: Speciale thee

Je kunt natuurlijk diverse smaken Pickwick thee kopen, maar dat zou bijna zonde zijn. Een high tea vraagt om speciale soorten thee die jij en je vriendinnen nog nooit hebben geproefd. Ga daarom eens langs bij een theewinkel of een andere speciaalzaak!

Tip 5: Onmisbare hapjes

De hapjes die echt bij een high tea horen zijn: scones (met whipped cream en jam) en sandwiches. Daarbij kun je nog het volgende serveren: muffins, brownies, quiche, wraps met zalm of cupcakes.

Tip 6: Meer gangen

Je kunt natuurlijk alles meteen op tafel zetten, maar het is misschien leuker om je gasten meerdere gangen voor te schotelen. Een leuk begin voor de middag is bijvoorbeeld een glas bubbels met bijpassende hapjes. Daarna ga je over tot de hartige hapjes en je sluit af met de zoete hapjes.

Wist je dit over high tea?

Wist je dat de high tea zoals wij hem kennen in Engeland ‘Afternoon tea’ wordt genoemd? De high tea in Engeland bestaat wel, maar is heel anders. Het is een maaltijd die rond 18.00 uur wordt gegeten door arbeiders.

Uitnodiging voor high tea maken

Op Kaartje2go kun je tientallen uitnodigingen voor high tea vinden. Je kunt bij elke uitnodiging de kleuren en tekst aanpassen en desgewenst nog extra figuren of foto’s toevoegen. Zoals bijvoorbeeld een foto van een taartje of kopje thee aan de binnenkant van de kaart. Wil je een leuke foto van jezelf op de kaart of van je vriendinnengroep? Uiteraard is dat ook mogelijk bij Kaartje2go. uitnodiging high tea met foto

De voordelen

  • Unieke collectie uitnodigingen
  • Je eigen originele fotokaarten
  • Zeer voordelig
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Al meer dan 300.000 tevreden gebruikers!
  • Voor 20:00 besteld, zelfde dag verzonden
Maak een kaart